Begin 2018 is Rakis gestart vanuit de overtuiging dat onderwijs echt passender kan. Wat een boeiend jaar was het! Er zijn trainingen, workshops, gastcolleges en lezingen verzorgd voor leraren, begeleiders en schoolleiders. Meerdere artikelen en interviews werden gepubliceerd in diverse media. Daarbij ontstonden prachtige ontmoetingen met mooie en inspirerende mensen die ook geloven dat het best anders kan. Steeds hielden wij de leerling voor ogen die niet goed meekomt, tussen wal en schip valt (bijvoorbeeld tussen speciaal en regulier) of waarbij het onderwijssysteem niet zo lijkt te passen. Naast Rakis mocht ik (JK) verschillende scholen in Amsterdam (VSO en VO) helpen bij het vormgeven van Passend Onderwijs vanuit stichting Altra. Door de Rakis-aanpak zijn Relaties verbeterd, Afspraken duidelijker, is Kennis vermeerderd, hebben professionals Inzicht in eigen persoon en handelen gekregen en is de aanpak meer gericht op Samen.

  • Doen we de goede dingen? Ik denk het wel.
  • Doen we de dingen goed? Elke dag een beetje beter.
  • Is dit waar het over moet gaan? Ja, zeker. Net zolang tot er een passende plek is voor elke leerling.

Ook in 2019 bouwen we verder aan deze missie. Help je mee? Ik kom graag in contact. Een hele fijne vakantie gewenst!

Jelle Koopman

www.rakistrainingen.nl
www.facebook.com/aanpakrakis
www.twitter.com/aanpakrakis